Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alienation-ontwikkelaar Housemarque stopt met het arcade genre

Een pijnlijk afscheid.

Alienation-ontwikkelaar Housemarque maakt bekend te stoppen met het arcade genre. De studio is onder meer verantwoordelijk voor titels zoals Super Stardust HD, Dead Nation, Resogun en Nex Machina.

"Onze games zijn goed ontvangen, maar de verkopen vallen tegen. De industrie richt zich steeds meer op 'games as a service' en wij moeten met de tijd meegaan om onze toekomst te verzekeren", aldus Housemarque-topman Ilari Kuittinen.

Het arcade-genre blijft echter wel altijd een 'speciaal plekje in het hart' van de ontwikkelaar hebben. Daarnaast verandert de doelstelling van het bedrijf niet, ondanks de overstap naar andere genres.

"Bij ons komt de gameplay op de eerste plaats en we proberen altijd memorabele ervaringen met de hoogste productiewaarden te creëren. We kijken er naar uit om onze volgende projecten met jullie te delen", aldus Kuittinen.

Het is zakelijk gezien een begrijpelijke keuze, maar het blijft pijnlijk om te constateren dat een getalenteerde ontwikkelaar zijn geliefde genre achter zich moeten laten omdat het niet winstgevend genoeg is. Lees onze Alienation review om jezelf te troosten bij het verlies.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties