Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alien Noire site telt af naar aankondiging Prey 2

De game bestaat dus nog.

De pientere jongens bij AllGamesBeta hebben een site gevonden met een mysterieuze aftelklok. Na wat zoekwerk bleek het allemaal gerelateerd te zijn met Prey 2.

Alien Noire heet de site waar het allemaal om draait. Een titel die je op het eerste zicht niets zegt. Het enige wat op de pagina terug te vinden is, zijn een boel tekens uit een alfabet dat niemand op deze planeet machtig is. Na enkele blikken merk je dat hetgeen je op je scherm ziet een buitenaardse aftelklok is.

Het is echter -zoals zo vaak bij teaser sites- de broncode die veel verraadt. Bij het content stuk van de metadata staat namelijk letterlijk om welke game het gaat: Prey 2. Om het allemaal nog wat meer zekerheid te geven worden uitgever Bethesda en ontwikkelaar Human Head Studios ook nog eens vermeld. En dat het nog steeds om een FPS gaat, merk je aan de gelijknamige tag.

Ook het eindpunt van de aftelklok staat vermeld in de broncode van de webpagina. Op 1 maart omstreeks 18 uur krijgt de wereld te zien wat er achter de aflopende cijfers verborgen zit. Of dat nog steeds de Prey 2 zal zijn die we in 2011 op de E3 beurs te zien kregen, valt nog af te wachten.

De game ging -net zoals zijn voorganger, trouwens- door de negen cirkels van de ontwikkelingshel. Alhoewel de game nooit officieel werd geannuleerd, verdween elk spoor ervan op de site van uitgever Bethesda en werd de game van elke grote beurs geweerd.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties