Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Algemene video tool voor X360 op komst

Ontwikkelaar verklapt het tijdens interview.

Soms is een interview afnemen alleen al de moeite om ontwikkelaars dingen te laten zeggen waar ze later spijt van zullen hebben. Zo blijkt vandaag dat iemand - hij of zij wilt anoniem blijven, wat begrijpelijk is - uit de industrie opeens in de kaarten van Microsoft liet kijken door een aankomende feature uit de doeken te doen waar tot nu toe nog niets over bekend was.

Het blijkt namelijk dat Microsoft plannen heeft om in de toekomst een algemene video capturing tool te implementeren binnen de software van de Xbox 360. Er zijn al spellen beschikbaar waarbij dit mogelijk is, met als bekendste voorbeeld Halo 3, maar dat komt enkel doordat ontwikkelaar Bungie de tijd heeft genomen om dat specifieke programma te ontwikkelen.

Microsoft zou ontwikkelaars die moeite besparen door een overkoepelende tool te lanceren waarmee gebruikers beeldmateriaal uit eender welk spel kunnen opnemen. Volgens de ontwikkelaar in kwestie is die functionaliteit wel degelijk op komst, al kon Microsoft dat niet bevestigen. "We zijn voortdurend aan het nadenken hoe we Xbox Live beter kunnen maken. Ik ga geen commentaar geven over een algemene video capturing tool, maar je mag er zeker van zijn dat we brainstormen over manieren om de dingen meer interactief te maken", aldus Scott Austin die verantwoordelijk is voor alles rond Xbox Live.

Geen bevestiging, maar ook geen regelrechte ontkenning. Ons lijkt de kans met andere woorden groot dat de functie in een of andere toekomstige update verscholen zal zitten.

Getagged als

Reacties