Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alan Wake's American Nightmare aangekondigd

Verschijnt begin 2012 op XBLA.

Het waren slechtbewaarde geheimen dat Alan Wake een vervolg zou krijgen dat -in tegenstelling tot diens voorganger- geen retailgame zou gaan worden. Aangezien Alan Wake nog steeds exclusief gebonden is aan Microsofts console, zal het net aangekondigde American Nightmare dan ook enkel via Xbox Live Arcade verkrijgbaar zijn.

Vergis je echter niet, American Nightmare lijkt een volwaardige opvolger te gaan worden, zoals bleek uit de trailer die de aankondiging op de Spike VGA's kracht bijzette. Daarin zien we hoe Wake nog steeds licht in de duisternis probeert te scheppen. Ditmaal vecht hij echter tegen zichzelf want zijn kwaadaardige evenbeeld Mr. Scratch heeft het niet zo goed op met Alan en diens omgeving. Wie hoopte terug te kunnen keren naar het idyllische Bright Falls, moeten we teleur stellen, want American Nightmare vindt plaats aan de andere kant van de Verenigde Staten, in Arizona.

Ontwikkelaar Remedy Entertainment bevestigde tot slot dat de game in het eerste kwartaal van 2012 het levenslicht zal zien.

Eerste korte teaser voor American Nightmare.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties