Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Alan Wake 2 komt in oktober uit voor pc en consoles

Enkel digitaal beschikbaar.

Ontwikkelaar Remedy Entertainment laat weten dat Alan Wake 2 op 17 oktober 2023 uitkomt voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Alan Wake 2 speelt zich opnieuw af in het Amerikaanse stadje Bright Falls. Daar zorgt een reeks aan rituele moorden opnieuw voor opschudding. Om die moorden op te lossen wordt FBI-agent en tweede speelbare personage Saga Anderson ingeschakeld.

Wanneer Anderson tijdens haar zoektocht pagina's met een horrorverhaal vindt, gaat haar onderzoek van kwaad naar erger. Alan Wake zit daarentegen nog steeds vast in een nachtmerrierealiteit en probeert via het bovenstaande verhaal uit zijn benarde situatie te ontsnappen.

Spelers kunnen kiezen in welke volgorde ze de verhalen van beide speelbare personages aanvatten.

Via de FAQ op de website van de game ontdek je dat Alan Wake 2 enkel als digitale editie beschikbaar is. Remedy Entertainment doet dit om een game te kunnen afleveren die op pc € 49,99 en op console € 59,99 kost.

Alan Wake 2 is bij zijn release beschikbaar in een standard en deluxe edition. Die laatste bevat de expansion pass met de Night Springs- en Lake House-uitbreidingen inbegrepen.

Daarnaast krijg je via die editie ook toegang tot de Nordic Shotgun skin, Parliament Shotgun skin, Crimson Windbreaker, Lantern Charm en het Celebrity Suit.

Alan Wake 2 werd al in december 2021 officieel aangekondigd. In februari 2023 liet ontwikkelaar Remedy Entertainment weten dat Alan Wake 2 volledig speelbaar is.

Read this next