Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Al meer dan 6000 games gelanceerd op Steam dit jaar

Nog geen spatje verval(ve) op de service.

In 2017 lanceerden er al meer dan 6000 nieuwe games op Steam. Dat zijn er bijna evenveel als in de tien jaar tussen 2005 en 2015.

Op basis van een grondige data-analyse komt expert Daniel Ahmad tot die conclusie. Vanaf 2014 is er jaarlijks een significante stijging in het aantal gelanceerde games merkbaar. Dat heeft vooral te maken met de populariteit van Steam Greenlight.

Eerder dit jaar is Steam Greenlight stopgezet en vervangen door Steam Direct. Volgens de cijfers van Ahmad heeft dat echter nog maar weinig veranderd aan de hoeveelheid games op Steam. Valve erkent het probleem en zoekt naar een oplossing.

In plaats van het aantal games op Steam te beperkten, wil het bedrijf meer investeren in slimme algoritmes die gebruikers naar games gidsen die voor hen interessant zijn. Daarnaast heeft Valve eerder dit jaar ook tweehonderd 'nepgames' van Steam verwijderd.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties