Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Al meer dan 355.000 cheaters gebanned in Apex Legends

En dat is nog maar het begin.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment onhult dat er al meer dan 355.000 cheaters heeft gebanned in Apex Legends. Momenteel gebruikt de ontwikkelaar daarvoor de Easy-Anti-Cheat software, maar volgens Respawn-medewerker Jay Frechette worden ook andere opties overwogen om valsspelers te slim af te zijn.

Alle bans tot nu toe zijn voor de pc-versie van de game. Volgens Frechette wordt het anti-cheat team voor Apex Legends momenteel flink uitgebreid. Binnenkort komen er ook nieuwe mogelijkheden om cheaters aan te pakken, zoals de optie om valsspelers te rapporteren.

Ook andere anti-cheat-maatregelen zijn in de maak, maar daarover wil Frechette nog niet onthullen om cheaters voor te blijven. Volgens hem is de strijd tegen valsspelers 'een permanente oorlog waarin het belangrijk is om alert te blijven en steeds van strategie te veranderen'.

De 355.000 verbannen cheaters is niet het enige indrukwekkende cijfers dat Respawn Entertainment kan voorleggen. Eerder deze week raakte al bekend dat Apex Legends 50 miljoen spelers heeft. Alle Apex Legends info lees je op de site.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties