Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Al meer dan 250.000 Overwatch 2 valsspelers verbannen

Reinhardt haalt zijn banhamer boven.

Blizzard Entertainment laat via Twitter/X weten dat er sinds de release van Overwatch 2 al meer dan 250.000 valsspelers zijn verbannen. Ook in de toekomst wil de ontwikkelaar nieuwe technieken introduceren om cheaten en asociaal gedrag tegen te gaan.

Onder de koepelterm 'Defense Matrix' worden enkele nieuwe systemen uitgerold die 'fair play en een positieve ervaring voor alle spelers' vooropstellen.

Zo wil het bedrijf meer inzetten op machine-learning om kwetsende spraakberichten te detecteren. Het zal in de toekomst ook niet langer mogelijk zijn om helemaal zonder filter te chatten.

Voor kwetsende namen en BattleTags roept Blizzard Entertainment de spelers dan weer op om deze steeds te rapporteren. Hetzelfde geldt ook nog steeds voor beledigende tekst- of spraakberichten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties