Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

AGON by AOC breidt vijfde generatie monitors uit met twee nieuwe modellen

AG275QZ/EU en AG275QZN/EU.

AOC AGON stelt de AOC AGON AG275QZ/EU en de AOC AGON AG275QZN/EU monitoren voor.

Zowel de AOC AGON AG275QZ/EU als de AOC AGON AG275QZN/EU zijn gecertificeerd met VESA DisplayHDR400 en ondersteunen HDR10. Daarnaast beschikken beide over een in hoogte verstelbare standaard met kantel-, draai- en pivot functies.

Ook kunnen beide modellen een grijs-naar-grijs reactietijd van 1ms bereiken, wat te danken is aan de ‘multiple pixel overdrive’ modi. Daaropvolgend kan de Motion Blur Reduction (MBR) deze reactietijd terugbrengen naar 0,5ms.

De AOC AGON AG275QZ

Beide modellen zijn voorzien van Adaptive-Sync en ondersteunen daarmee Variable Refresh Rate implementaties. Ook vind je op beide een zogenaamde ‘Console Mode’ gezien de nieuwe generatie consoles ondersteund wordt. Ze accepteren een 4k-signaal maar in de 120Hz modus wordt de resolutie naar 1440p terug geschaald.

Daarnaast wordt volgens de fabrikant in beide modellen een ‘warboel aan kabels tegengegaan’ door de ingebouwde USB-hub met vier (USB 3.2 Gen 1) poorten die het aansluiten van randapparatuur makkelijker maken.

Specifiek beschikt de AOC AGON AG275QZ/EU met een 27” schermoppervlakte over een Fast IPS-paneel met een Quantum Dot-laag om een beter kleurenspectrum te produceren. De daarbij horende refresh rate is 240 Hz, met overdrive opties t/m 270 Hz.

De AOC AGON AG275QZN van bovenaf

Op het gebied van kleuren biedt het IPS-paneel vervolgens een bereik van 99,9% AdobeRGB, 100% sRGB en 97,5% DCI-P3.

De AOC AGON AG275QZN/EU daarentegen is een 27” Fast VA-paneel, wat ten opzichte van de IPS variant leidt tot hogere contrast waarden bovenop dezelfde specificaties. Qua kleuren bereikt de AG275QZN/EU waarden van 98,3% AdobeRGB, 99,7% sRGB en 89,9% DCI-P3.

Tot slot kunnen beide modellen bediend worden met de joystick op de monitor. Via de AOC G-Menu software kun je naast standaard kalibratie ook functies zoals ‘crosshair overlay’, ‘Low Blue Mode’ en ‘Shadow Control’ toepassen.

Beide modellen zijn vanaf november 2022 verkrijgbaar en kosten respectievelijk 769 euro en 549 euro.

Bericht geschreven door Joël Nicola.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Joël Nicola avatar

Joël Nicola

Online Zweter

Reacties