Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Age of Wonders III in ontwikkeling

Triomfantelijke terugkeer van Nederlandse studio.

De Nederlandse ontwikkelaar Triumph Studios - bekend van Overlord en Age of Wonders - heeft, jawel, Age of Wonders III aangekondigd. Sinds Age of Wonders: Shadow Magic in 2002 uitkwam, was het stil rond de strategie-RPG reeks.

De game is in ontwikkeling voor PC en Triumph hoopt het spel in de herfst van 2013 uit te brengen. Ook wordt er gewerkt aan een Mac-versie, met wellicht een tablet-versie in het verschiet.

Lead Designer Lennart Sas wilde in een gesprek met Eurogamer nog niet aangeven wie het spel financiert, hoewel de kans groot is dat het gaat om Epic Games. Deze 'partner' werkte ook mee aan de vorige Age of Wonders games.

Age of Wonders III is een turn-based strategy game. De ontwikkelaar heeft daardoor (onder andere) een play-by-email multiplayer modus verzonnen. Na iedere beurt stuurt de game een mail naar je tegenstander, die vervolgens alle tijd heeft om zijn eigen zet te maken.

Daarnaast kunnen spelers zelf scenario's maken in een bijgeleverde level-editor. Er is ook al downoadable content gepland in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe klassen, magische items en verhaalmissies.

De eerste screenshots en een trailer vind je hieronder.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties