Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Age of Empires Online verhuist van studio

Gas Powered Games nieuwe ontwikkelaar.

Toen Chris Taylor van Gas Powered Games enkele weken geleden aankondigde dat het werk aan hun enige bekende project, Kings and Castles, voor onbepaalde tijd gepauzeerd zou worden, rezen al gauw enkele vragen. Wat was de reden hierachter en wat zou de studio nu gaan doen?

Gelukkig brengt de tijd raad en kennen we intussen het antwoord op die vragen. Achter de schermen werkte Gas Powered Games blijkbaar al een tijdlang mee aan de ontwikkeling van Age of Empires Online, en gisteren werd op de Age of Empires Online website bekendgemaakt dat zij de leiding over de verdere ontwikkeling op zich zullen nemen.

Fans hoeven zich niet ongerust te maken. Gas Powered Games verdiende z'n sterren in het genre reeds met rts-games als Total Annihilation en Supreme Commander. Omdat de voormalige ontwikkelstudio, Robot Entertainment, werd opgericht door AoE-veteranen, lijkt dit misschien een ietwat vreemde beslissing.

Maar Robot Entertainment dat sinds de aankondiging van Age of Empires Online aan de game werkte, heeft z'n zinnen gezet op enkele nieuwe games, waarvan de eerste onlangs werd aangekondigd. Daarover later ongetwijfeld meer.

In een interview met PC Gamer vertelt Taylor dat deze overschakeling al lang op voorhand gepland was en dat hijzelf als grote AoE-fan vereerd is de volgende telg in deze miljoenenfranchise af te mogen werken.

En of dit alles enige invloed op de releasedatum zal hebben? Nee, niet volgens Microsoft. Age of Empires zit nog steeds op schema om later dit jaar gelanceerd te worden.

Ontmoet de nieuwe Chris Taylor

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen