Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Age of Empires 4 komt deze herfst uit

Het lange wachten wordt bewolololoond.

Microsoft heeft voor het eerst sinds lang nieuwe gameplaybeelden van Age of Empires 4 getoond. Daarnaast weten we nu ook dat de game deze herfst uitkomt voor de pc via Steam en de Windows Store. De game komt ook naar Xbox Game Pass.

In de nieuwe trailer krijgen we voor het eerst beelden te zien van de Norman campaign, een van de vier historische campaigns in de game. Daarin volg je Willem de Veroveraar en herbeleef je onder andere de slag bij Hastings.

In totaal bevat de game acht verschillende beschavingen. In de trailer krijg je alvast een voorsmaakje van de Engelse, Chinese en Mongoolse beschaving. Daarnaast lijkt het er ook op dat de game gevechten op zee heeft.

Age of Empires 4 werd in 2017 aangekondigd, maar daarna was het lange tijd stil rond de game. Binnen een paar maanden kunnen we dan toch eindelijk aan de slag met deze langverwachte sequel.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties