Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Age of Chivalry krijgt nieuwe naam

Chivalry: Medieval Warfare.

Mods voor Half Life 2 die na hun eerste leven als simpele modificatie van de game de commerciële toer opgaan worden zo stilaan eerder regel dan uitzondering. Garry's Mod, Dear Esther en Age of Chivalry zijn maar enkele van de voorbeelden. Onlangs werd trouwens een naamsverandering voor die laatste bekendgemaakt.

Je kan discussiëren over een het al dan niet willen refereren naar een andere game met de nieuwe titel, feit is dat het Chivalry: Medieval Warfare geworden is. En om die aankondiging wat kracht bij te zetten, ging ze gepaard met de lancering van een nieuwe website waarop reeds een eerste trailer en heel wat informatie te vinden zijn over de middeleeuws-geïnspireerde game.

Net als in Age of Chivalry -dat overigens door iedereen met minstens één game gebaseerd op de Source-engine gratis gedownload kan worden op Steam- wordt Chivalry: Medieval Warfare een rauwe actiegame die het tijdperk van nobele ridders en boogschutters probeert te vertalen naar leuke gameplay. In tegenstelling tot de mod waarmee het allemaal begon, zal de nieuwe Chivalry draaien op de Unreal-engine en op alle vlakken een hogere afwerkingsgraad moeten vertonen. De ontwikkelaars hebben het dan onder andere over een verbeterd vechtsysteem en interactieve omgevingen.

Ondanks de nieuwe naam blijft het nog steeds een raadsel wanneer Chivalry: Medieval Warfare z'n intrede zal maken op de grote downloadservices.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties