Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Afterparty releasedatum bekend

Openbare dronkenschap.

Night School Studio maakt de releasedatum van Afterparty bekend. De ontwikkelaars van Oxenfree laten weten dat hun nieuwe game vanaf 29 oktober beschikbaar is voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie komt voorlopig exclusief naar de Epic Games Store.

In de game speel je als Milo en Lola, twee vrienden die recent zijn overleden en in de hel terechtkomen. Je probeert uit die hel te ontsnappen door de duivel uit te dagen en hem in een drinkwedstrijd onder tafel te drinken. Onderweg ontmoet je tal van andere demonen. Ook tijdens die ontmoetingen staat het bezoeken van bars en het consumeren van allerhande drankjes centraal.

Zo geeft het drinken van bepaalde drankjes toegang tot nieuwe dialoogopties. Daarnaast focust de game ook op de relatie tussen Milo en Lola. Volgens de ontwikkelaar gaat Afterparty niet enkel over de voordelen van een jarenlange vriendschap, maar ook over wat er verkeerd kan lopen wanneer je te veel over elkaar weet.

Hoewel de game een ietwat bijzondere insteek heeft, hebben de ontwikkelaars van Night School Studio met Oxenfree al bewezen dat ze op meesterlijke wijze verhalen met een bevreemdende insteek kunnen vertellen. Voldoende reden om deze nieuwe release in de gaten te houden dus.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties