Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Afbeelding van opvolger Kinect opgedoken

Zullen we voor deze camera ook een voetbalveld aan vrije ruimte nodig hebben?

Xboxygen toonde ons vanmorgen een mysterieuze afbeelding die volgens hen afkomstig is van de opvolger van Microsoft's intelligente webcam Kinect. De screenshot zou uit een development kit komen van de Durango (de codenaam voor de opvolger van de huidige Xbox) en zou onder meer afzonderlijke vingers en kledij kunnen herkennen van de personen die aan de andere kant van de lens staan. We zijn zowel benieuwd als bang voor wat game ontwikkelaars ons zullen laten doen met die nieuwe camera. In het ergste geval verplicht die Kinect 2 ons misschien om effectief naakt over de grasmat te lopen terwijl twee andere gamers op de bank zitten Fifa 2015 te spelen.

Eerder werd er in de wandelgangen van de gamejourno's (jawel, ze bestaan!) al gemompeld dat ontwikkelaars al sinds februari dit jaar aan de slag kunnen met de developer kit van de volgende Xbox en dat er in deze kit een verbeterde motion sensor bevat zat. Andere geruchten die vermeldden dat diezelfde sensor ook gezichtsuitdrukkingen kon onderscheiden, lijken minder waarheid te bevatten als we naar onderstaande afbeelding kijken.

De originele Kinect gaat al enkele jaren mee, maar heeft tot op de datum van vandaag weinig revolutionaire games opgeleverd. Veel doordeweekse Zumba-, fitness-, party- en dansgames heeft het toestel al wel naar de Xdoos geholpen, maar de hardcore gamer moet het vooral doen met gefaalde experimenten, halfbakken controls of gimmicks voor grotere titels. Hopelijk slaagt Kinect 2 er in om het binnen enkele jaren (in die wandelgangen van eerder wordt stilletjes 2015 gefluisterd) wat beter te doen qua games. Desondanks kon Microsoft miljoenen stuks van het toestel over de toonbank laten gaan.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties