Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Afbeelding van nieuwe Prince of Persia opgedoken?

Is dit Prince of Persia Zero 2?

Op de officiële forums van Ubisoft dook vannacht een mysterieuze afbeelding op die wel eens uit de volgende Prince of Persia zou kunnen komen. De afbeelding kwam letterlijk uit het niets en werd gepost als antwoord op een forumlid die vroeg of Ubisoft de Prince of Persia serie had laten vallen. Maar goed ook, want zonder deze context hadden we nooit geraden dat deze screenshot uit een Prince of Persia zou komen.

Op de screen die waarschijnlijk uit een vroege alpha-versie van het spel komt, zien we een man met zwarte huidskleur die wordt aangestaard door tientallen mannen, vrouwen en kinderen in Arabische klederdracht. De man zelf is ook uitgedost in zulke kledij, maar lijkt meer de uitrusting van een strijder te hebben. Aan zijn riem hangt dan ook een zwaard. De positionering van de camera doet ons meteen aan die andere reeks van Ubisoft denken, Assassin's Creed.

Maar wie weet, misschien zijn dit allemaal wel tijdelijke character models en speelt de volgende Prince of Persia zich af in een futuristisch Oezbekistan in het jaar 20XX? Ok, dat is zeer onwaarschijnlijk, maar we willen je er gewoon van weerhouden om uit deze screenshot al te veel conclusies te trekken. Wat echter belangrijker is, is de vermelding "POP_ZERO_2" onderaan de afbeelding. POP ZERO (1) was een gefaald project in 2008 waaruit uiteindelijk de Assassin's Creed franchise is ontstaan. Echt gefaald kan je het dan moeilijk noemen, niet?

Eerder dit jaar, net voor de E3 beurs, dook er al een mysterieuze screenshot waarrond we nooit uitleg hebben gekregen. Gaat het hier om dezelfde game? De toekomst zal het uitwijzen en wij zullen het rapporteren.

Zal de Perzische prins een zwarte huidskleur krijgen?

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties