Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Adventure game Murder heeft releasedatum

Het futuristische cyberpunk-avontuur begint eind oktober.

De releasedatum van cyberpunk adventure game Murder van Stranded-ontwikkelaar Peter Moorhead is bekend. De game is vanaf 21 oktober verkrijgbaar voor de pc, Mac, Linux, Android en iOS.

Murder volgt de handelingen van Lieutenant Motomeru Minori in een futuristisch Tokio. Moorhead heeft zich laten inspireren door de werken van manga kunstenaars als Masamune Shirow en Katsuhiro Otomo, die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor Ghost in the Shell en Akira.

Net als in Stranded tracht Moorhead in Murder door middel van een deconstructie de fundamenten van het point-and-click adventure-genre te herevalueren. Zo geeft de game een minimalistische interpretatie van klassieke adventure gameplay. Murder verkiest bovendien de omgeving als een belangrijk narratief element.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties