Skip to main content

Activision was tegen Modern Warfare

Uitgever wou liever meer WOII-spellen.

Nu klinkt het bijna ondenkbaar, maar ooit bleek uitgever Activision, de eigenaar van de Call of Duty-reeks, tegen een sprong naar het heden te zijn binnen haar FPS-serie. Inderdaad, het bedrijf wou liever dat ontwikkelaar Infinity Ward spellen rond de Tweede Wereldoorlog zou blijven maken.

"Al sinds Call of Duty 2 zijn we tegen de WOII-setting", laat Vince Zampella van Infinity Ward weten. "Activision wou ons in die tijd echter enkel en alleen een development kit geven als wij akkoord gingen om opnieuw een spel te maken rond de periode tussen '40 en '45'". Bovendien bleef Activision erbij dat Infinity Ward een ontwikkelaar was die PC-spellen moest maken en dat ze niet naar de consoles moesten kijken.

"Activision zag Modern Warfare helemaal niet zitten. Ze hadden het idee dat werken aan een modern schietspel er riskant was, en ze lieten ons voortdurend uitkomsten van marktonderzoek zien waaruit bleek dat ze nog gelijk hadden ook. We hebben echt moeten vechten om uiteindelijk onze visie door te drijven," aldus Infinity Ward.

Zo zie je maar dat marketeers het niet altijd bij het rechte eind hebben. Ondertussen is Call of Duty: Modern Warfare een van de grootste videogames ooit geworden en mag deeltje twee zonder enige twijfel gezien worden als een van de voornaamste releases van 2009. Vanaf november ligt Modern Warfare 2 in de winkelrekken.

Read this next