Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision: "Warzone maprotatie niet haalbaar door installatiegrootte"

Voorlopig blijft het dus bij Caldera.

Call of Duty: Warzone krijgt in de toekomst geen maprotatie. Dat meldt Call of Duty live operations lead Josh Bridge in een interview met streamer TeeP. Als belangrijkste reden daarvoor verwijst Bridge naar de installatiegrootte van de game, die met meerdere maps nog gigantischer zou worden.

Eind vorig jaar ruilde Warzone Verdansk in voor Caldera en is het niet langer mogelijk om op de oude map te spelen. Volgens Bridge wil iedereen bij Activision de oude map ook speelbaar maken, maar is dat technisch gezien niet haalbaar. "De installatie- en herinstallatiegroottes zijn 'f**king crazy'", aldus de operations lead.

Bekijk op YouTube

Volgens Bridge verliest Activision nu al heel wat spelers telkens wanneer Warzone een grote update krijgt. Ter illustratie: op de PlayStation 5 neemt de game momenteel 120 GB in beslag, op de pc is dat 80 GB. Dat is vooral omdat de game nooit is ontwikkeld met de vele updates in het achterhoofd.

Dat zal vermoedelijk wel het geval zijn in het recent aangekondigde Warzone 2. Binnenkort kun je vermoedelijk ook met Call of Duty: Warzone voor mobiele apparaten aan de slag.

Read this next