Skip to main content

Activision verwijdert alle DLC voor Guitar Hero en DJ Hero

50 procent korting op bepaalde liedjes tot einde van de maand.

Uitgever Activision haalt alle downloadbare liedjes voor Guitar Hero, DJ Hero en Band Hero offline. Ook de mobiele Guitar Hero game verdwijnt op 31 maart uit de verkoop.

De servers voor het multiplayer gedeelte van de games op PlayStation 3, Nintendo Wii en Xbox 360 blijven echter online. Ook gekochte downloadbare content blijft in het bezit van de kopers.

"We willen iedereen bedanken voor het steunen van Guitar Hero in de afgelopen negen jaar," zo schrijft Activision in een berichtje op de officiële Facebook pagina van Guitar Hero. "Als cadeautje aan de fans geldt er tot het eind van de maand een korting van 50 procent op bepaalde liedjes voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii."

De toekomst van Guitar Hero en de aanverwante reeksen is op het moment onzeker. Activision gaf eerder al toe dat het de reeks niet genoeg aandacht gaf op de lange termijn.

Eerder stopte concurrent Harmonix al met het uitbrengen van wekelijkse nummers voor de Rock Band-serie. De ontwikkelaar hield dat jaren achter elkaar vol. De nummers zijn veelal nog wel gewoon te koop, op enkele na waarvan de licenties ondertussen zijn verlopen.

Bekijk op YouTube

Read this next