Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision sluit het kleine Shaba Games

Dev Spider-Man: Web of Shadows gaat dicht.

Slecht nieuws voor de mannen en vrouwen bij ontwikkelaar Shaba Games, want vanaf vandaag bestaat het bedrijf waar ze werken zijn niet meer. Shaba Games maakte deel uit van Activision, en dat bedrijf heeft besloten om alle activiteiten van Shaba Games stop te zetten. In totaal staan er nu dertig mensen op straat, en de studio maakte al zo'n twaalf jaar spellen.

Vorig jaar nog ontwikkelde Shaba Games de Spider-Man game Web of Shadows, een titel die op geen al te warme ontvangst kon rekenen. Verder waren ze ook verantwoordelijk voor enkele ports van Tony Hawk-spellen en het al lang vergeten Shrek Super Slam. Activision zelf geeft aan dat ze "het bedrijf onder de loep hebben genomen en hebben vergeleken met hij eigen assortiment aan producten en strategische doelstellingen". Blijkbaar heeft die vergelijking Shaba Games dus geen goed gedaan.

Ook 7 Studios mocht zopas de boeken neerleggen na een beslissing van Activision. Deze ontwikkelaar werkte eveneens vooral aan spellen die rond een licentie draaiden. Blijkbaar heeft Activision niet zo veel vertrouwen meer in dit soort spellen.

We wensen de mensen bij Shaba Games, en 7 Studios, veel sterkte en hopen dat ze snel een ander bedrijf vinden waar ze aan de slag kunnen.

Reacties