Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision: "Slechte prestaties Call of Duty: Vanguard liggen mede aan de WO2-setting"

Te weinig innovatieve oorlogsvoering.

Volgens Activision Blizzard zijn de slechte prestaties van Call of Duty: Vanguard te wijten aan de setting en te weinig innovatieve elementen. De uitgever heeft daar naar eigen zeggen lessen uit getrokken en wil het met Modern Warfare 2 (2022) beter doen. Dat alles meldt de uitgever in zijn jaarrapport van 2021.

Momenteel werkt ontwikkelaar Infinity Ward en meer dan 3000 mensen aan 'de meest ambitieuze game in de geschiedenis van de Call of Duty-franchise'. Door terug te keren naar de Modern Warfare-setting hoopt Actvision het succes van zijn meest populaire game te evenaren.

Volgens het Britse Games Sales Data-jaarrapport van 2021 deed Call of Duty: Vanguard het 36,1% slechter dan Call of Duty: Black Ops Cold War. Ook de releasecijfers van Vanguard zijn in vergelijking met die van Black Ops Cold War niet om over naar huis te schrijven. Bij de release van de game kelderde het aantal verkochte fysieke en digitale exemplaren namelijk met zo'n 26% en 44%.

Naast mindere jaarresultaten onthulde Activision eerder het Call of Duty: Modern Warfare 2 logo en kun je sinds 27 april aan de slag met Warzone Season 3.

Read this next