Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision neemt eSport-organisatie Major League Gaming over

Kosten: 46 miljoen dollar.

Uitgever Activision maakt bekend dat het bedrijf de eSport-organisatie Major League Gaming heeft gekocht.

Activision richtte eind vorig jaar al een speciale eSport-divisie op. MLG-oprichter Mike Sepso en ESPN-baas Steve Bornstein zijn onderdeel van deze nieuwe tak van het bedrijf.

Website ESports Observer geeft aan dat Activision MLG voor 46 miljoen dollar heeft overgenomen. De site meldt ook dat de overname zonder input van aandeelhouders is voltrokken.

"De aanschaf van Major League Gaming is onderdeel van ons plan om een compleet netwerk voor eSport-evenementen op te richten. De technologie die MLG tot zijn beschikking heeft stelt ons in staat om onze positie binnen de eSport-markt te versterken", aldus Activision-baas Bobby Kotick.

Voormalige MLG-baas Sundance DiGiovanni komt ook met een statement. "De populariteit van eSports is groter dan ooit. De overname van MLG door Activision zorgt ervoor dat getalenteerde gamers meer erkenning voor hun vaardigheden krijgen."


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PC
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties