Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision en EA in de clinch

Battlefield 3 bedreigd Modern Warfare 3

De oorlog tussen Activision en EA is volop losgebarsten. Dat bewijzen de recente uitspraken van Activision baas Bobby Kotick tegenover Battlefield 3 en de reactie van Electronic Arts daarop.

Enkele dagen geleden liet Kotick zich namelijk ontvallen dat Battlefield 3 geen succes zou worden op de consoles. Battlefield 3 zou teveel een PC-shooter zijn. Kotick wees er op dat hij tot dan toe enkel nog maar PC-beelden had gezien, wat volgens hem nogal wat zou zeggen over de kwaliteit van de game op consoles.

Electronic Arts maakte met die twijfels korte metten. John Ricitello, baas van EA, wees er op dat Kotick zich wel bedreigd moet voelen als hij op die manier twijfel wil zaaien. Ongegronde twijfel overigens, want al het beeldmateriaal dat tijdens de E3-conferenties werd getoond was afkomstig van X360 en PS3.

"In terms of where this goes, we think our PS3 game is better than their Xbox game and our PC game is better than their PC game. If that's all he's got to say, it's obviously going to evaporate as we launch all three. If you went to our press conference, you saw the PS3 footage and the Xbox footage."

Behoudt Modern Warfare 3 zijn plaats, of staat Battlefield 3 straks kwalitatief toch een trapje hoger? Het zal helaas nog tot dit najaar duren eer we zelf kunnen oordelen.

Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties