Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision en de nieuwe motion controls

"Ondersteuning hangt af van succes ervan".

Thomas Tippl, de COO bij Activision, heeft zich tijdens de E3 uitgelaten over de Move en Kinect, de nieuwe motion controllers voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Blijkbaar is de uitgever momenteel nog wat sceptisch tegenover beide apparaten en wil Tippl vooral de kat uit de boom kijken wanneer het aankomt op het ondersteunen van de nieuwe motion controls met de games van Activision.

De man heeft vooral zijn bedenkingen bij de hoge prijs (Kinect: 150 euro / Move-controllers + camera: 100 euro) van beide apparaten. "Als een uitgever moet je je vooral zorgen maken over hoeveel van die dingen er verkocht worden en of de install base groot genoeg is om ondersteuning aan te bieden voor de apparaten," aldus Tippl. "Hoe groter de install base, hoe waarschijnlijker de kans gaat worden dat je voordeel zult halen uit je investering als uitgever."

"Dus, hoe lager de prijs, hoe beter. Vooral in dit economisch klimaat is dat belangrijker dan ooit...We zullen zien hoe het gaat verlopen." Tippl lijkt zelf wel even te vergeten dat het net Activision is die de laatste tijd om de haverklap uitkwam met extra apparaten om hun games te kunnen spelen. Gitaren, drumkits, skateborden,...

Tippl ging verder door aan te geven dat niet al hun titels binnen hun portfolio geschikt zijn om met Move of Kinect te spelen. "Tony Hawk is een voorbeeld van een spel dat zou werken met de nieuwe technologie. Hetzelfde met de Rapala Fishing franchise (vooral groot in Amerika). We moeten per spel kijken of de motion controls relevant zijn, of niet. Motion controls maken namelijk niet elke spelervaring leuker."

Getagged als

Reacties