Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision Blizzard ontslaat 800 medewerkers

Acht procent van al het personeel.

Activision Blizzard heeft zijn financiële cijfers voor het vierde kwartaal van 2018 bekendgemaakt. Tegelijk heeft CEO Bobby Kotick aangekondigd dat het bedrijf acht procent van zijn personeel wil ontslaan. Dat komt neer op ongeveer 800 medewerkers.

Het nieuws is verwonderlijk, aangezien uit de financiële cijfers blijkt dat 2018 één van de beste jaren ooit was voor het bedrijf. Volgens Kotick werden de verwachtingen echter niet ingelost. Daarom wil het bedrijf in de toekomst vooral focussen op zijn belangrijkste games. Dat zijn onder andere Call of Duty, CandyCrush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone en Diablo.

Voor die series worden de ontwikkelingsteams met ongeveer 20% uitgebreid. In andere studio's en enkele ondersteunende diensten wordt er echter geknipt. Volgens geruchten zou onder andere High Moon Studios getroffen worden, de ontwikkelaar van Transformers: Fall of Cybertron.

Binnenkort volgt meer informatie over welke studio's nog delen in de klappen. Er is ook anders nieuws over Activision Blizzard. Zo bevat Call of Duty 2019 opnieuw een singleplayer campaign-modus.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties