Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision Blizzard krijgt boete voor loot boxes in Diablo Immortal

Een bevroren peulenschil.

Omdat het handhavingscomité van Pan European Game Information (PEGI) niet wist dat er loot boxes in Diablo Immortal zitten, heeft hij Activision Blizzard een boete van € 5000 opgelegd. Mediabedrijf Plaion krijgt eenzelfde boete voor betalende voorwerpen in de Limited Bounty Hunter Edition van Hunt: Showdown.

Naast een boete moesten beide bedrijven ook meteen op de winkelpagina's van beide games vermelden dat er items in beide titels zitten die je enkel met echt geld kunt kopen.

Afbeelding van de PEGI-website.

Dat Activision Blizzard problemen zou krijgen met deze titel werd eerder al duidelijk toen hij besliste dat Diablo Immortal niet in Nederland en België uitkomt.

Ook Sony is niet immuun voor boetes. Zo besliste een Oostenrijkse rechter begin maart dat FIFA FUT-packs in strijd zijn met de gokwet van Oostenrijk.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Diablo Immortal

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties