Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision Blizzard behaalt meer winst

StarCraft II ligt mee aan de basis.

Gamesgigant Activision Blizzard heeft de financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2010 vrijgegeven. De gegevens zien er vrij rooskleurig uit. Dit meldt VG247.

De omzet lag met $745 miljoen een heel eind boven de $703 miljoen van vorig jaar. Een hele verassing aangezien er een omzet van “maar” $600 miljoen verwacht werd. Het is nodeloos om te zeggen dat ook de winst omhoog ging. Dit maal werd er afgeklokt op $51 miljoen in plaats van een “schamele” $15 miljoen.

“Onze beter dan verhoopt resultaten kwamen er door onze leidinggevende rol in online entertainment. Er waren ook de sterke resultaten van de Call of Duty-franchise, World of Warcraft en StarCraft II”, aldus CEO Bobby Kotick. “Het is echter belangrijk dat wij kwaliteit blijven afleveren. Met Call of Duty: Black Ops en World of Warcraft: Cataclysm brengen nog enkele van de belangrijkste titels van 2010 op de markt.”

Call of Duty: Black Ops verschijnt op dinsdag 9 december. Lees hier alvast meer over de launch van Black Ops in Amsterdam en in Leuven.

Reacties