Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Acti laat Bungie rustig ontwikkelen

Uitgever laat ontwikkelaar zijn ding doen.

Vorig jaar lieten Activision en ontwikkelaar Bungie weten dat ze een contract gesloten hadden waardoor beide bedrijven de komende tien jaar exclusief zullen samenwerken. Bungie kennen we natuurlijk als de studio achter Halo, terwijl we Activision kennen als een van de grootste uitgevers ter wereld. Maar waaraan werken de twee bedrijven momenteel?

Op die vraag krijgen we vandaag spijtig genoeg nog geen duidelijk antwoord, maar Marty O'Donnel, de componist die standaard met Bungie samenwerkt, ligt alvast een tipje van de sluier omtrent de samenwerking.

Volgens O'Donnel geeft Activision de jongens en meisjes van Bungie namelijk heel wat vrijheid om hun eigen ding te doen. "De uitgever heeft een hands-off manier van werken met ons", liet de man weten. "Activision lijkt te begrijpen dat ze de rol van uitgever op zich nemen, en de ontwikkelaar - zijnde Bungie - hun werk laten doen. Behalve wanneer we eens wat extra geld nodig hebben stappen ze naar voren, maar qua productie en ontwikkeling van onze volgende titel heeft Activision niets in de pap te brokken", aldus O'Donnel.

Wel lijkt Acitivision een bepaalde standaard te hebben alvorens ze deze werkwijze hanteren. O'Donnel: "Ze willen een team ondersteunen de reeds ervaring heeft - een team dat de job gedaan kan krijgen. De hands-off werkwijze past perfect bij ons. Misschien bevinden we ons echter momenteel in de rooskleurige periode van de huwelijksreis, je weet het nooit", sloot de man af.

We verwachten dat Activision samen met Bungie hun volgende titel op de aankomende E3 zal bekend maken. De geruchten doen de ronde dat het om een MMO zal gaan.

Getagged als

Reacties