Skip to main content

Acer onthult nieuwe Predator Triton 500 SE en Helios 500 gaming laptops

Grote updates.

Hardwareproducent Acer organiseerde een globale persconferentie genaamd Next@Acer op 27 mei 2021. De persconferentie bestond uit twee delen. Tijdens het ene deel stelde het bedrijf zijn nieuwe lijn Predator gaming producten voor, terwijl tijdens het andere deel de nadruk lag op de visie op duurzaamheid en creativiteit van het bedrijf.

Gezien onze nadruk op gaming ligt, hebben we besloten om de Acer Predator gaming presentatie eerst te plaatsen in dit artikel. Daar bespreken we kort de nieuwe gaming laptops, nieuwe gaming monitor, en 5G apparaten die Acer heeft onthuld. Als tweede vind je een verslag van de algemene Acer presentatie. Daarbij staat een focus op duurzaamheid en content creatie centraal.

Op deze pagina:


Acer Predator gaming presentatie

Als eerste gaming product kwam de Predator CG437K S gaming monitor aan de beurt. Dit is een 42.5 inch scherm dat een resolutie van 4K en een refresh rate van 144Hz ondersteunt. De grote verandering bij dit nieuwe model voor 2021 is ondersteuning voor HDMI 2.1. Daarmee kun je je Xbox Series X en PlayStation 5 aansluiten op deze gaming monitor en framerates tot 120 frames per seconde bereiken. Het scherm ondersteunt ook Nvidia's G-Sync variable refresh rate (VRR) technologie, waardoor framerates worden gestabiliseerd.

Hierna werd de eerste volbloed gaming laptop van het event voorgesteld: de Predator Triton 500 SE. De laptop moet de volgende evolutie van de Triton-lijn zijn en heeft een 16 inch paneel met een refresh rate van 240Hz en een responstijd van 3ms. Het scherm heeft verrassend genoeg ook een aspect ratio van 16:10. Qua GPU zit er een Nvidia GeForce RTX 3080 onder de motorkap, gekoppeld aan een 11th Gen Intel Core i9 CPU. Acer belooft veel aandacht voor wie graag onderweg gamet. De Triton 500 SE heeft volgens het bedrijf een batterijleven tot 12 uur. Ook content creators krijgen speciale aandacht, met de aanwezigheid van een SD 7.0 Card Reader zodat je erg snel visuele bestanden kunt overdragen.

Als volgende kreeg de 2021 update van de Predator Helios 500 aandacht. De MagForce & Racing Keys die voordien enkel bij de Helios 700 te vinden waren, komen dit jaar ook naar de Helios 500. Ze functioneren volgens Acer bijna als joysticks die je veel meer nuance geven over besturing, gezien je het anctuatiepunt naar believen kunt bijstellen. Onder de motorkap zit er een 11th Gen Intel Core i9 processor en een Nvidia GeForce RTX 3080 als grafische kaart. De Predator Power Gem die voordien eveneens beperkt was tot de Helios 700 en bedoeld is om CPUs efficiënter af te koelen, komt nu ook naar de 500. En tot slot ging Acer prat op het unieke scherm van de nieuwe Helios 500. Een van de modellen heeft immers een 17.3 inch 4K mini LED scherm, met een refresh rate van 120Hz en een responstijd van 3ms.

Tot slot is het duidelijk dat Acer hard inzet op mobiliteit, want het stelde aan het einde van de Predator presentatie ook twee 'connectivity devices' voor. Specifiek gaat het om de Predator Connect D5 5G dongle en de Predator Connect X5 5G CPE. Dankzij de dongle kun je eender waar verbinding maken met het 5G netwerk. De CPE is dan weer een zogenaamde 'tower' die een combinatie vormt tussen 5G en een WiFi hotspot. Beide apparaten maken gebruik van de zogenaamde Killer technologie die ervoor zorgt dat de 'latency' van verbindingen drastisch gereduceerd wordt. Ideaal dus nu mobiel gamen en streamen belangrijker dan ooit lijkt te worden.


Algemene Acer presentatie

Respect voor het milieu stond centraal tijdens de hele eerste helft van de persconferentie en dat vertaalde zich mooi naar de Aspire Vero. Dit is een volledig nieuw model gefocust op ecologie. Bijna alle onderdelen zijn gemaakt van gerecycleerd plastic en volgens Acer is er bijzonder veel aandacht besteed aan de repareerbaarheid van de onderdelen. Ook vallen onderdelen zoals de opslagcapaciteit extreem makkelijk te vervangen. Zo moet de laptop zo lang mogelijk mee kunnen. Het basismodel heeft in elk geval een 11th Gen Intel Core i7 CPU.

Als volgende kwam de TravelMate P6 aan bod. Acer erkent dat onderweg en thuis werken belangrijk dan ooit is. Daarom zet het nu in op een laptop van amper 1 kilogram die 20 uur batterijleven biedt en via fast charging in een uur 80 procent van de batterij kan opladen. De laptop kan verbinden met het 5G netwerk en bezit ook AI noise reduction technologie zodat video calls in meer rumoerige omgevingen geen probleem zijn. Het nieuwe Acer PrivacyPanel is een nieuwe innovatie die ervoor moet zorgen dat deelnemers aan video calls niet zomaar via je webcam je hele achtergrondomgeving kunnen bekijken.

Ook de Acer Swift X werd kort voorgesteld. Deze laptop heeft een display van 14 inch dat een resolutie van 1080p kan bereiken. Het is uitgerust met een AMD Ryzen 5000-series CPU en een Nvidia GeForce RTX 3050ti grafische kaart. Die combinatie moet zorgen voor een veelzijdige en krachtige laptop.

Als volgende kwam de Acer ConceptD 5-serie langs. Deze laptops zijn vooral bedoeld voor visuele content creators. De ConceptD 5-modellen zijn uitgerust met een 16 inch 3K display en een 16:10 aspect ratio. Die unieke aspect ratio is volgens Acer ideaal voor visuele content creators, gezien zij extra ruimte krijgen om zowel hun bewegende beelden als sporen van het video editing programma te bekijken. Dit model heeft een Nvidia GeForce RTX A5000 grafische kaart en toegang tot Nvidia Studio drivers. Qua CPU heeft het een 11th Gen Intel Core i7. De laptop gaat naar eigen zeggen niet luider dan 40 decibels, zodat je ook zonder koptelefoon tot in detail audio kunt bewerken.

Als laatste viel Acer SpatialLabels op. Door gebruik te maken van stereoscopische 3D helpt deze technologie je om modellen in 3D op je scherm te projecteren. Er is sprake van 'eye tracking' zodat je het model vanuit elke hoek kunt bekijken en er zijn geen extra hulpstukken zoals een 3D bril nodig. Tijdens de presentatie werd het voorbeeld gegeven van een game designer die een model meteen in 3D kan bekijken, zonder alles te moeten renderen om te zien hoe het design in het totaalplaatje past. Het is ook mogelijk om snel tussen 2D en 3D te wisselen.

Het moge duidelijk zijn dat Acer hard inzet op innovatie - ook wat betreft zijn Predator gaminglijn. Er is nog nooit zoveel aandacht geweest voor gaming laptops en bijgevolg wordt ook de concurrentie steeds pittiger. Acer lijkt in elk geval zijn uiterste best te doen om op kop van het peloton te blijven.

Read this next