Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ace Attorney film in aantocht

Met Ichi The Killer-regisseur aan het roer.

Het is officieel, Phoenix Wright: Ace Attorney krijgt zijn eigen film. Een bericht op Capcom Unity bevestigde het project, wat een live-action adaptie zal zijn van de eerste game uit de reeks.

Meer zelfs, Capcom heeft bevestigd dat niemand minder dan Takashi Miike plaats zal nemen in de regisseursstoel. De man is verantwoordelijk voor beruchte films zoals Dead or Alive, Ichi The Killer en Audition - films waarin taboes rond seks en geweld nonchalant opzij geveegd worden. Gelukkig heeft hij ook naam gemaakt met minder expliciete cultfilms zoals Zatoichi, Zebraman en Thirteen Assassins.

Wie al eens een film van meneer Miike heeft gezien, weet ook dat de kans groot is dat alle wacky toestanden uit de games intact zullen blijven.

Phoenix Wright zelf zal gespeeld worden door Hiroki Narimiya (voor de kenners: hij speelde ook in Bakamopno en Azumi). Wright's rivaal, Miles Edgeworth, zal dan weer geïncarneerd worden door Taumi Saito (opnieuw, voor de kenners: hij zat ook in Helldiver en Space Battleship Yamato).

De film zal in 2012 in de Japanse bioscopen verschijnen.

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties