Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ace Attorney 5 komt eraan!

Eerste trilogie krijgt HD iOS-versie.

Ons hart vult zich met blijdschap want Ace Attorney 5 is in ontwikkeling! Dat heeft Capcom aangekondigd op een evenement om de tiende verjaardag van de reeks te vieren. Een releasedatum of zelfs maar een platform waarop de game moet verschijnen konden ze nog niet geven.

De eerste drie Ace Attorney-games, ofwel de Phoenix Wright-trilogie, krijgen ook een heruitgave op iOS. Deze games zullen HD-artwork hebben. Later moet ook een release voor Android volgen. De eerste Ace Attorney-game verscheen eerder al op iOS. Eigenaars van die versie krijgen de HD-versie niet gratis maar kunnen wel hun savegame overdragen.

De Ace Attorney-reeks begon in 2001 met de game Phoenix Wright: Ace Attorney op de Gameboy Advance. Hier in het westen maakten we pas voor het eerst kennis met de game in 2005 toen Capcom een port uitbracht voor de game op Nintendo DS. In het vierde deel, en het eerste dat speciaal voor de Nintendo DS werd gemaakt, introduceerde men een nieuw hoofdpersonage, Apollo Justice, en werd Phoenix Wright een nevenpersonage.

Antagonist van die eerste games, Miles Edgeworth, heeft ondertussen al zijn eigen spin-off games gekregen terwijl Phoenix Wright meedoet in de crossovergame Professor Layton vs. Ace Attorney, die speciaal voor de 3DS ontwikkeld wordt.

Voor Ace Attorney 5 verschijnt zullen we Phoenix Wright eerst bezig zien in Professor Layton vs. Ace Attorney voor de 3DS.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties