Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Accessoire-maker Mad Catz vraagt faillissement aan

Game over.

Accessoire-maker Mad Catz heeft faillissement aangevraagd. Alle bestuursleden van het bedrijf hebben recentelijk hun ontslag ingediend.

Mad Catz begeeft zich al langer in financiële moeilijkheden. Zo stapte vorig jaar al een aantal bestuurslieden op toen bleek dat de accessoireverkoop voor Rock Band 4 niet het gewenste financiële resultaat opleverde.

Na een ontslagronde en het stopzetten van services voor Rock Band 4, is nu duidelijk geworden dat het bedrijf geen doorstart heeft kunnen maken. In juni kondigde Mad Catz aan een enorm verlies te hebben geleden.

De intellectuele eigendommen van Mad Catz worden verkocht onder het oog van PriceWaterHouseCoopers Inc.

"De bestuursleden hebben in 2016 een speciaal comité gevormd om strategische opties en alternatieven te onderzoeken, waaronder een verkoop van het bedrijf; dit om de aandeelhouderswaarde zo hoog mogelijk te houden."

"Het comité heeft uiteindelijk besloten om vrijwillig faillissement aan te vragen; hierbij rekening te hebben gehouden met de aandeelhouders en een aantal andere factoren."

"De financiële adviseur benoemde hierbij dat geen enkele derde partij interesse heeft in een financiële overname van het bedrijf. Daarnaast hebben aandeelhouders aangegeven geen extra investering te willen doen", aldus Mad Catz-baas Karen McGinnis.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nick Jansen avatar

Nick Jansen

Redacteur

Fervent gamer van zo’n beetje elk platform; het tijdperk speelt geen rol. Probeert in het slechte het goede te vinden (en er eventueel om te lachen). Houdt van synthesizermuziek, neon, laserstralen, cassettes, VHS en slechte oneliners. Heeft geen haast met het aanschaffen van het allernieuwste op de markt, maar pluist liever het verleden uit; op zoek naar originele en gewaagde titels met vernieuwende ideeën.

Reacties