Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Aantal World of Warcraft-abonnees blijft dalen

Overgrote deel van de afhakers uit het Oosten.

De baas van Blizzard, Mike Morhaime, maakte tijdens het gesprek met de investeerders van Activision Blizzard vandaag bekend dat het aantal betalende spelers van World of Warcraft het afgelopen fiscaal kwartaal opnieuw terugviel.

Ongeveer 800 000 vaste spelers haakten de afgelopen maanden af, wat het totaal aantal abonnementen doet dalen tot 11,1 miljoen, waar dat aantal ongeveer een jaar geleden piekte op zo'n 12 miljoen. En hoewel China nog steeds meer dan de helft van de WoW-spelers telt, voegde Morhaime eraan toe dat deze daling zich vooral manifesteerde op de Oosterse markt.

Sinds het uitkomen van Cataclysm, de vorige uitbreiding voor de meest succesvolle MMORPG ooit, lijkt World of Warcraft met een acuut verlies aan spelers te kampen. In hoeverre de nieuwe uitbreiding Mists of Pandaria en acties in de trent van een gratis Diablo III exemplaar het tij kunnen doen keren, is nog maar de vraag.

Kunnen de schattige panda's nieuwe zieltjes winnen?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
See 3 more
Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties