Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Aankoop 'skins' League of Legends-personages via derden verboden

In reactie op de hoeveelheid scammers.

Spelers vanLeague of Legends kunnen niet meer gebruik maken van 'skins' voor hun karakters, wanneer deze door derden zijn aangeboden. Dit is het gevolg van studio Riot Games' poging om scammers aan te pakken.

Via het League of Legends forum laat communitycoördinator Ben Forbes weten dat het niet meer mogelijk is om je in-game personage speciale aankleding te geven, als je deze van een externe partij hebt gekocht. Het is een reactie op een toename van frauduleuze activiteiten waar websites onder andere illegaal verkregen gelimiteerde aankledingen proberen te verkopen voor te hoge bedragen.

Volgens Forbes is het niet alleen problematisch dat de websites excessief hoge prijzen vragen, maar dat het ook veel voorkomt dat de verkoper de content niet levert aan de koper. Riot Games zorgt er momenteel voor dat het niet meer mogelijk is om deze aankopen via de game te maken.

Alle eerder gegeven codes worden gedeactiveerd en zijn alleen nog bruikbaar als de gebruiker bewijs kan sturen dat diegene de content op legitieme wijze bemachtigd heeft.

De ontwikkelaar kondigt aan dat het niet de content gaat verwijderen die vóór de aankondiging zijn verkregen. Deze codes zijn nog tot 23 juli in te lossen.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties