Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Aankondiging GTA V nog voor E3 2010

Tenminste, dat voorspelt een analist.

Mike Hickey, een analist bij Janco Partners, heeft laten weten dat hij er zeker van is dat ontwikkelaar Rockstar informatie over Grand Theft Auto V zal loslaten nog voor de E3 2010 plaatsvindt. Dat zou dus betekenen dat Rockstar deeltje vijf zal aankondigen in de komende drie maanden.

"De verwachtingen dat Rockstar op de E3 aanwezig zal zijn met GTA V zijn groot, maar wij denken dat de ontwikkelaar haar nieuwe game helemaal niet zal meebrengen naar de beurs in Los Angeles. Het spel zal het licht zien nog voor de E3 van start gaat," aldus Hickey.

Bovendien denkt de man dat deeltje vijf beter zal verkopen dan zijn voorganger. "Als we kijken naar de GTA's die tijdens de vorige generatie verschenen merken we deze trend op. Een betere verkoop zou het resultaat zijn van een grotere installed base van consoles in combinatie met het harde werk van het meest getalenteerde en gemotiveerde ontwikkelteam in de wereld, althans volgens ons," sloot Hickey af.

Wij zetten ons geld er niet op in dat Rockstar daadwerkelijk haar vijfde telg nog voor de E3 zal aankondigen. Het lijkt ons sowieso onrealistisch dat de ontwikkelaar iets rond GTA V zal laten weten voordat Red Dead Redemption, een sandbox game in het Wilde Westen, op de markt is verschenen. Gisteren lieten we jullie nog weten dat die game pas op 21 mei beschikbaar zal zijn, terwijl de aankomende E3 enkele weken later al van start gaat.

We houden jullie op de hoogte!

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties