Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

A Total War Saga: Troy nu tijdelijk gratis via de Epic Games Store

Geen Trojaans paard.

A Total War Saga: Troy is vanaf vandaag 15.00 uur (13 augustus) tot morgen 15.00 uur (14 augustus) gratis via de Epic Games Store te verkrijgen. De game is gebaseerd op de Ilias, het epos van Homeros dat de Trojaanse oorlog beschrijft.

Onze uitgebreide review volgt later, maar hier is alvast een voorsmaakje:

A Total War Saga: Troy blinkt vooral uit dankzij zijn diversiteit. Je speelt als bekende helden aan beide kanten van het conflict tussen de Grieken en Trojanen, die elk hun eigen bekommernissen en doelen hebben. Zo is Achilles bekommerd om zijn heldenstatus, terwijl Paris vooral zijn gestolen geliefde Helena uit de klauwen van Menelaüs probeert te houden. Die persoonlijke doelstellingen geven de campagne meer flair dan in een traditionele Total War-game, waarin het uiteindelijk steeds om werelddominantie draait (hoewel die optie voor de machtslustige gamer weliswaar nog steeds aanwezig is).

Cover image for YouTube videoTotal War: TROY / Launch Trailer / A Total War Saga [ESRB]

De gevechten zijn trager dan gebruikelijk voor de reeks, zeker vergeleken met de Warhammer-spin-off. Dat komt omdat Troy zich tijdens de bronstijd afspeelt, een tijd waarin bijvoorbeeld snelle cavalerie ontbreekt. Hoewel de gevechten tactisch wat minder interessant dan in voorgaande Total War-games zijn, blijven ze door de enorme schaal en visueel spektakel overeind.

De beslissingen die op de strategische map maakt, zijn wel uitgebreider. Omdat in de bronstijd goud niet het enige betaalmiddel was, moet je nu met vijf goederen rekening houden: brons, hout, voedsel, steen en geld. Omdat je deze alle vijf nodig hebt om een welvarend rijk te onderhouden en uitbreiden, beïnvloeden ze sterk je strategische beslissingen. Een sterke tegenstander met veel brons is bijvoorbeeld in de juiste situatie een geschiktere vijand dan een zwakke belager die weinig zeldzame goederen te bieden heeft.

A Total War Saga: Troy download je via de Epic Games Store.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties