Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

A Total War Saga: Troy aangekondigd

Bestormt volgend jaar de stranden.

Creative Assembly kondigt A Total War Saga: Troy aan. De game komt volgend jaar uit en volgt het verhaal van de belegering van Troje zoals beschreven in de Ilias van Homeros. Ook verschillende mythische helden zoals Hector en Achilles maken hun opwachting.

De game heeft echter vooral een historische insteek. Zo is de mythologische Minotauros in de game vervangen door een man die een koeienschedel draagt om de vijand angst aan te jagen.

Ook de Griekse goden zijn onrechtstreeks aanwezig in de game. Zo kun je je favoriete god aanspreken om een bonus te krijgen in het volgende gevecht. Ook je helden geven verschillende bonussen.

Zo versterkt de aanwezigheid van Achilles de kracht van je andere units. Anderzijds is Achilles nogal een heethoofd, waardoor hij minder goed is in diplomacy en trade wanneer je hem beledigt.

Troy is de tweede game in de Total War Saga-reeks, die telkens op één bepaalde historische gebeurtenis focust. Eerder kwam ook al Total War Saga: Thrones of Britannia uit. Onze Total War Saga: Thrones of Britannia review vind je op de site.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties