Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

93.000 Sony accounts gehackt

60.000 PSN-, 33.000 SOE-accounts.

Zopas lag PSN voor een korte tijd uit, en nu weten we waarschijnlijk waarom dat zo was. Sony maakt namelijk vandaag bekend dat hackers toegang hebben gekregen tot 93.000 van hun account.

Van de 93.000 hacks zijn er 60.000 op PlayStation Network / Sony Entertainment Network accounts, en 33.000 op Sony Online Entertainment accounts. Dat aantal komt percentueel uit op één tiende van één procent van alle PSN, SEN en SOE accounts.

Ondertussen heeft Sony de gekraakte accounts tijdelijk afgesloten om te onderzoeken wie ze gekraakt heeft. Philip Reitigner, de vice president en Chief Information Security Officer bij Sony Group, liet het volgende weten: "De personen wiens account te maken kreeg met een hack moeten zich geen zorgen maken over hun credit card. Je nummer is niet in gevaar."

Personen wiens account in gevaar is gekomen zullen spoedig van Sony een e-mail krijgen waarin ze gevraagd worden hun paswoord te wijzigen. Het bedrijf wil haar gebruikers bij deze aanmoedigen om een "uniek, moeilijk te raden paswoord te verzinnen, en steeds op te letten voor ongebruikelijke activiteit op je account".

Verder zal Sony samenwerken met gebruikers die te maken kregen met een hack, en hen vergoeden mocht er onrechtmatig geld verdwenen zijn uit hun digitale PSN/SEN of SOE portefeuilles.

De laatste keer dat Sony in het nieuws verscheen omtrent gelijkaardige hacks was in april.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen