Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

7 opvallende gamereleases van februari 2019

Met onder meer Far Cry New Dawn, Metro Exodus en Anthem.

Aan het einde van elke maand kijken we alvast uit naar wat de komende maand voor ons in petto heeft. Het jaar is met onder meer met de Resident Evil 2 remake uitstekend begonnen, dus hopelijk wordt die positieve lijn voortgezet. Hieronder lees je de zeven meest opvallende gamereleases van februari.

Wargroove

Datum: 1 februari 2019
Platform(s): pc, Switch, Xbox One

Ben je fan van Advance Wars? Wargroove is een soortgelijke turn-based strategy-game, maar dan in een fantasysetting met een groot aanbod aan gamemodi en zelfs een map editor. Sander beloonde in zijn Wargroove review de game zelfs met een Essentieel-badge. PlayStation 4-spelers treur niet: die versie volgt later dit jaar.

Bekijk op YouTube

Metro Exodus

Datum: 15 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Ook de dag na Valentijnsdag pleegt mogelijk een aanslag op je portemonnee, want dan komen er meerdere games uit. In Metro Exodus sta je wederom in de schoenen van Ranger Artyom in een postapocalyptisch Rusland. Dit keer verlaat je de claustrofobische metrostelsels en krijg je in de buitenwereld meer vrijheid dan de vorige, overwegend lineaire Metro-games. Exodus draait met onder meer de introductie van een crafting-systeem om overleven in de wildernis.

Bekijk op YouTube

Far Cry New Dawn

Datum: 15 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Als een duveltje uit een doosje werd eind vorig jaar het nieuwste Far Cry-deel aangekondigd. New Dawn speelt zich zeventien jaar na Far Cry 5 af. Hope Country is volledig getransformeerd en wordt nu geterroriseerd door de tweelingzussen Mickey en Lou. Qua gameplay is Far Cry New Dawn nog steeds een shooter, maar volgens Ubisoft wel een met kleine RPG-elementen.

Bekijk op YouTube

Crackdown 3

Datum: 15 februari 2019
Platform(s): pc, Xbox One

Crackdown 3 is diverse malen uitgesteld, maar lijkt er nu toch echt aan te komen. In de action-adventure is 'destructie' nog steeds het toverwoord en niemand beter dan Terry Crews als Commander Jaxon om dat te bewerkstelligen. De game maakt overigens onderdeel van het Xbox Play Anywhere-programma uit en wordt direct bij de lancering in de Game Pass-bibliotheek opgenomen.

Bekijk op YouTube

Anthem

Datum: 22 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Na een overwegend slecht ontvangen Mass Effect: Andromeda en een dramatische demo-lancering kijkt met name ontwikkelaar BioWare met de nodige spanning naar de lancering van Anthem uit. Samen met een eerder uitstel zijn de voortekenen tot dusver niet gunstig. Toch is Anthem met een fraai omgeven online openwereld, coöperatieve elementen en de nodige loot een potentiële The Division 2-killer.

Bekijk op YouTube

Trials Rising

Datum: 26 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Er zijn weinig games waarin balanceren zo belangrijk is als in Trials. Rising is het nieuwste deel in de 2.5D racer/platformer. Verwacht wederom over-the-top tracks in onder meer op de Mount Everest, Eifeltoren, Chinese Muur en Piramides van Giza. Leuke toevoeging onder het mom van 'gedeelde leed is halve smart': met zijn tweeën rijden in Tandem Bike.

Bekijk op YouTube

Dirt Rally 2.0

Datum: 26 februari 2019
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Met Dirt Rally uit 2015 liet ontwikkelaar Codemasters met verve de concurrentie stof happen. Dirt Rally 2.0 zet wederom op de hardcore rally-ervaring in, maar heeft de nodige verbeteringen in onder meer weersomstandigheden, track degradation en besturing van de bolides. Het is overigens de eerste Colin McRae Rally-game sinds veteraan Paul Coleman met gierende banden bij Codemasters vertrokken is.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Anthem

PS4, Xbox One, PC

Crackdown

Xbox One, PC

See 5 more

Dirt Rally 2.0

PS4, Xbox One, PC

Far Cry New Dawn

PS4, Xbox One, PC

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Trials Rising

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Wargroove

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties