Skip to main content

7 opvallende gamereleases september

Met onder meer FIFA 18, Destiny 2 en SNES Classic Mini.

Voor de meesten is de zomervakantie helaas achter de rug. Maar treur niet, want de komende maand staan weer de nodige topgames op je te wachten. De gamereleases van augustus brachten onder meer Uncharted: The Lost Legacy en Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Destiny 2

Datum: 6 september 2017
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

In het vervolg op Destiny kun je weer de nodige verslavende gunplay en sfeervolle werelden verwachten, maar Bungie heeft natuurlijk niet stilgezeten. Zo heeft de ontwikkelaar onder meer het verhaal, de gameplay en de social features onder handen genomen. En goed nieuws voor pc-gamers: de pc-versie volgt anderhalve maand later.

Wil je meer weten? Hier lees je alle Destiny 2 info.

Bekijk op YouTube

PES 2018

Datum: 12 september 2017
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

In alle competities rolt het balletje weer als vanouds over de grasmat, dus het is hoog tijd om de digitale kicksen weer aan te trekken. Pro Evolution Soccer draait van oudsher om realisme en ook dit jaar zet Konami daar flink op in. Naast talloze tweaks zonder onder meer de vrije trappen, de strafschoppen en het Real Touch-systeem op de schop gegaan.

Bekijk op YouTube

Metroid: Samus Returns

Datum: 15 september 2017
Platform(s): 3DS

Metroid: Samus Returns is een remake van Metroid 2: Return of Samus die in 1991 op de Game Boy uitkwam. Naast het gebruikelijke audiovisuele likje verf krijgt de game ook een aantal nieuwe features. Zo zijn er nieuwe wapens en kun je nu ook vijandelijke pareren.

Wil je meer weten? Hier lees je Sanders Metroid: Samus Returns preview.

Bekijk op YouTube

Project CARS 2

Datum: 22 september 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4 en Xbox One

Slighty Mad Studios komt deze maand met het vervolg hun de racesim uit 2015. Naast nieuwe auto's, tracks en modi zijn er nu ook dynamische weersomstandigheden en een dag- en nachtcyclus. Daarnaast krijgt de game ondersteuning van meerdere VR-headsets en kan het in maarliefst 12K-resolutie gespeeld worden.

Wil je meer weten? Hier lees je alle Project CARS 2 info.

Bekijk op YouTube

Total War: Warhammer 2

Datum: 28 september 2017
Platform(s): pc

De Total War: Warhammer-games gingen als warme broodjes over de toonbank, dus een vervolg kon dan ook niet lang uitblijven. In het tweede deel krijg je vier compleet nieuwe rassen die op continenten ver van The Old World voor hegemonie strijden. Volgens Creative Assembly kun je jezelf weer honderden uren in de strategy game verliezen en is er een 'nieuwe stijl van de verhalende campaign'.

Bekijk op YouTube

FIFA 18

Datum: 29 september 2017
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Switch, Xbox 360, Xbox One

Niemand minder dan Christiano Ronaldo pronkt dit jaar op de cover van FIFA 18. In de nieuwste editie van de langlopende footiereeks zet EA Sports in op persoonlijkheid en realisme. Daarnaast keert rising star Alex Hunter voor een tweede seizoen in The Journey terug en zijn klassieke voetballegendes niet langer meer voor één platform exclusief.

Wil je meer weten? Hier lees je alle FIFA 18 info.

Bekijk op YouTube

SNES Classic Mini

Datum: 29 september 2017
Platform(s): SNES Classic Mini

De mini-NES was niet aan te slepen, dus een kleine variant op de Super Nintendo kon natuurlijk niet uitblijven. Op de SNES Classic Mini staan 21 klassiekers geïnstalleerd, waaronder Super Mario World, Donkey Kong Country, The Legend of Zelda: A Link to the Past en de nooit officieel uitgebrachte Star Fox 2.

Wil je meer weten? Hier lees je alle SNES Classic Mini info.

Bekijk op YouTube

Ook niet te vergeten…

Knack 2
5 september 2017 - PlayStation 4

Divinity: Original Sin 2
14 september 2017 - pc

Capcom vs. Marvel Infinite
19 september 2017 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Battlefield 1 - In the Name of the Tsar DLC
19 september 2017* - pc, PlayStation 4, Xbox One
* Vanaf 5 september voor Premium Pass-leden.

Pokken Tournament DX
22 september 2017 - Switch

Cuphead
29 september 2017 - pc, Xbox One

Read this next