Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

7 opvallende gamereleases oktober

Met onder meer Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins.

De herfstblaadjes dwarrelen langzaam van de bomen, dus hoog tijd om je met een stapel games thuis op te sluiten. De gamereleases van september brachten onder meer Destiny 2 en FIFA 18. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Middle-earth: Shadow of War

Datum: 10 oktober 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Het verhaal van Talion en Celebrimbor wordt met Middle-earth: Shadow of War voortgezet. Niet alleen heeft het duo nieuwe krachten, maar ook een groot leger om het tegen Sauron en zijn orks op te nemen. Ontwikkelaar Monolith Productions legt in ieder geval de focus op actievolle scènes en gevechten.

Wil je meer weten? Hier lees je alle Middle-earth: Shadow of War info.

The Evil Within 2

Datum: 13 oktober 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

In het vervolg op The Evil Within kruip je opnieuw in de huid van Sebastian Castellanos en bezoek je het bovennatuurlijke stadje Union. De game schotelt je een mix tussen lineaire stukken en open gebieden voor, waardoor je op eigen tempo de waanzin van The Evil Within 2 ervaart.

Wil je meer weten? Hier lees je Bruce's The Evil Within 2 preview.

GT Sport

Datum: 17 oktober 2017
Platform(s): PlayStation 4

Gran Turismo gaat al behoorlijk lang mee, maar dit keer gaat het roer om. Zoals de titel al doet vermoeden draait GT Sport minder om een uitgebreide autocollectie en meer om (online) competitief racen. Ook kun je weer eens het stof van je PlayStation VR blazen, aangezien je in de Arcade Mode het in virtual reality tegen een computergestuurde tegenstander kunt opnemen.

South Park: The Fractured But Whole

Datum: 17 oktober 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Na het uitstel was het lang stil rondom het vervolg op The Stick of Truth, maar nu komt de game er dan toch echt. In The Fractured But Whole speel je als een nieuw kind dat net naar South Park verhuisd is. Samen met bekende gezichten als Cartman, Kyle en vele andere vorm je in deze RPG een groep helden.

Wil je meer weten? Hier lees je alle South Park: The Fractured But Whole info.

Assassin's Creed Origins

Datum: 27 oktober 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Na een kort intermezzo is de Assassin's Creed-serie terug van weggeweest. Origins is gesitueerd in het oude Egypte en speelt zich daarmee dus ver voor alle voorgaande delen af. Ubisoft heeft overigens niet stilgezeten, maar de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo krijgt de gameplay meer diepgang aangezien de game een openwereld action-RPG met skill trees, boss fights en een nieuw combat system is.

Super Mario Odyssey

Datum: 27 oktober 2017
Platform(s): Switch

Na Mario Kart 8 Deluxe en Mario + Rabbids: Kingdom Battle is het dan eindelijk tijd voor Mario's eerste solo-avontuur op de Nintendo Switch. Super Mario Odyssey is een 3D platformer waarin de besnorde ex-loodgieter weer naar diverse werelden afreist. Zijn pet Cappy speelt een belangrijke rol in de gameplay waarmee je vijanden en objecten kunt overnemen.

Wil je meer weten? Hier lees je alle Super Mario Odyssey info.

Wolfenstein 2: The New Colossus

Datum: 27 oktober 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Wolfenstein ist wieder da. B.J. Blazkowicz pakt wederom de wapens op om de nodige nazi's naar een andere wereld helpen. Je probeert een tweede Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog te ontketenen aangezien de nazi's de Verenigde Staten bezetten. Ontwikkelaar MachineGames spreekt zelf van 'ons beste verhaal ooit' met meer dan drie uur aan cinematics.

Wil je meer weten? Hier lees je alle Wolfenstein 2: The New Colossus info.

Ook niet te vergeten…

Forza Motorsport 7
3 oktober 2017 - Xbox One

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions
6 oktober 2017 - 3DS

WWE 2K18
17 oktober 2017 - PlayStation 4, Xbox One

Age of Empires: Definitive Edition
19 oktober 2017 - pc

Destiny 2
24 oktober 2017 - pc