Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

7 ex-IW-werknemers naar Respawn*

UPDATE: nog méér mensen verlaten IW.

Als opvolger van gamenieuws zou je al onder een rots moeten leven om nog niet gehoord te hebben van het noodgedwongen vertrek van Jason West en Vince Zampella bij Infinity Ward. Vervolgens hebben de twee een nieuwe studio genaamd Respawn Entertainment uit de grond gestampt, en ondertussen werd bevestigd dat maar liefst 7 andere ex-werknemers van Infinity Ward onderdak hebben gevonden bij Respawn.

De heren in kwestie zijn Todd Alderman (ex-hoofdontwikkelaar), Chris Cherubin (ex-omgevingsartiest), Mark Grisby (ex-hoofdanimator), Mackey McCandlish (ex-hoofdontwikkelaar), John Paul Messerly (ex-hoofdanimator), Jon Shiring (ex-programmeur) en Rayme Vinson (ex-softwareontwerper). Het lijkt wel een beetje een grote verhuis te worden... Hoe dan ook, eens de studio voldoende gevuld is mogen we de aankondiging van Respawns eerste geesteskindje verwachten, dat hoogstwaarschijnlijk een game in de aard van Modern Warfare zal zijn.

UPDATE: Gisteren hebben nog eens 7 Infinity Ward-medewerkers hun ontslag aangeboden: ex-senior ontwikkelaars Mohammad Alavi, Chad Grenier en Brent McLeod, ex-programmeur Chris Lambert, ex-ontwikkelaars Jason McCord en Charlie Wiederhold, en ex-omgevingsontwikkelaar Preston Glenn. Het is waarschijnlijk dat ook zij naar Respawn Entertainment zullen trekken. In totaal zijn er nu al 17 kernwerknemers die Infinity Ward verlaten hebben en dus niet meer aan volgende Modern Warfare-games zullen werken… Bovendien heeft gisteren ex-software ontwikkelaar Francesco Gigliotti de linies van Respawn Entertainment vervoegd, waardoor de nieuwe ontwikkelaar ondertussen al over 10 mensen beschikt.

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties