Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

5 opvallende gamereleases juli

Met onder meer Splatoon 2, Final Fantasy 12 en New Nintendo 2DS XL.

De E3 2017 ligt inmiddels achter ons. Dat betekent dat de komkommertijd van start gegaan is, met als gevolg dat er relatief weinig nieuwe games uitkomen. Toch hoef je je niet helemaal te pletter vervelen. De gamereleases van juni brachten onder meer Tekken 7 en WipEout Omega Collection. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende games lees je hieronder.

Final Fantasy 12: The Zodiac Age

Datum: 11 juli 2017
Platform(s): PlayStation 4

Ontwikkelaar Square Enix brengt PlayStation 4-bezitters de laatste jaren de nodige Final Fantasy-remasters. Dit keer is het de beurt aan Final Fantasy 12: The Zodiac Age. De game bevat naast het gebruikelijke audiovisuele likje verf nieuwe muziek, verkorte laadtijden en een auto save-functie.

Splatoon 2

Datum: 21 juli 2017
Platform(s): Switch

In Splatoon 2 is het weer kliederen geblazen. Ook in het tweede deel staan twee teams van vier tegenover elkaar om elkaar en de arena's in verf onder te dompelen. Verwacht geen revolutionaire veranderingen ten opzichte van het eerste deel, maar uiteraard wel nieuwe wapens, uitrusting en levels.

Pyre

Datum: 25 juli 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4

Pyre is de nieuwste game van Supergiant Games. De indiestudio is bekend van Bastion en Transistor. Pyre is een action-RPG waarin je een groep ballingen bestuurt die het tegen andere groepen verstotenen opneemt.

New Nintendo 2DS XL

Datum: 28 juli 2017
Platform(s): 2DS

Het zijn drukke tijden voor Nintendo. Het Japanse bedrijf brengt komende maand namelijk de New Nintendo 2DS XL uit. De handheld is grotendeels vergelijkbaar met de New Nintendo 3DS XL en ondersteunt ook alle games, maar dan zonder stereoscopische 3D. De adviesprijs ligt op 149 euro.

Hey! Pikmin

Datum: 28 juli 2017
Platform(s): 2DS, 3DS

Pikmin ontbreekt tot nu toe op Nintendo handhelds, maar daar komt komende maand met Hey! Pikmin verandering in. Captain Olimar crasht met zijn ruimteschip op een planeet bewoond door de vreemde wezentjes. De overstap naar de handheld brengt wel iets andere gameplay met zich mee. Dit keer wordt het namelijk een 2D puzzel-platformer.

Ook niet te vergeten…

Minecraft: Story Mode Season 2 (Episode 1)
11 juli 2017 - Android, iOS, pc, PlayStation 4, Xbox One

Fable Fortune
11 juli - pc, Xbox One

Fate/Extella: The Umbral Star
21 juli - Switch

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties