Skip to main content

5 opvallende gamereleases januari

Met onder meer Resident Evil 7, Gravity Rush 2 en Yakuza 0.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in januari staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand staan vooral Japanse ontwikkelaars te trappelen hun producten te lanceren. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van januari.

Bekijk op YouTube

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Datum: 12 januari 2017
Platform(s): PlayStation 4

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue is een hele mond vol, maar zit ook boordevol content. Zo krijg je een hd-remaster van Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD op de Nintendo 3DS, de film Kingdom Hearts χ Back Cover en tot slot het korte speelbare verhaal Kingdom Hearts 0.2. Alvast een zoethoudertje op het langverwachte Kingdom Hearts 3.

Bekijk op YouTube

Gravity Rush 2

Datum: 18 januari 2017
Platform(s): PlayStation 4

Gravity Rush 2 is het vervolg op Gravity Rush, dat vorig jaar nog een remastered versie op de PlayStation 4 kreeg. Kat en Raven keren terug om de zwaartekracht te manipuleren, in dezelfde authentieke cel shading-stijl die je gewend bent. In tegenstelling tot het eerste deel bevat Gravity Rush 2 ook online features.

Bekijk op YouTube

Dragon Quest 8: Journey of the Cursed King

Datum: 20 januari 2017
Platform(s): 3DS

Dragon Quest 8 is er eentje uit de oude doos. De originele game kwam namelijk ruim tien jaar geleden voor de PlayStation 2 uit. Deze versie bevat naast een grafische poetsbeurt ook enkele nieuwe features. Zo zijn er bijvoorbeeld geen random encounters meer en maken twee nieuwe personages hun opwachting.

Bekijk op YouTube

Resident Evil 7

Datum: 24 januari 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, PlayStation VR (ondersteuning), Xbox One

Na een hele lading remasters komt Capcom weer met een nieuw deel. Resident Evil 6 kreeg de nodige kritiek, dus Resident Evil 7 gaat terug naar zijn roots. Het draait als vanouds om survival horror, maar dit keer vanuit een eerstepersoonsperspectief.

Bekijk op YouTube

Yakuza 0

Datum: 24 januari 2017
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4

Het is nog steeds wachten op een zesde deel in de Yakuza-serie, maar deze maand krijg je met Yakuza 0 alvast een doekje voor het bloeden. De game komt namelijk twee jaar na de Japanse release ook naar Europa. In de prequel ga je terug naar de jaren tachtig, waar je in het bruisende nachtleven van Tokio flink de bloemetjes buitenzet.

Lees hier: Yakuza 0 - Alles wat we weten.

Bekijk op YouTube

Ook niet te vergeten...

Double Dragon 4
30 januari - pc, PlayStation 4

Call of Duty: Infinite Warfare Sabotage DLC
31 januari 2017 - PlayStation 4

Hitman: The Complete First Season
31 januari 2017 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Conan Exiles
31 januari 2017 - pc (Steam Early Access)

Read this next