Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

4 games Take-Two naar eerste helft 2010

Ook LA Noire is nog steeds in ontwikkeling.

Dit jaar hebben we niet veel moois gezien van uitgever Take-Two, terwijl dat eigenlijk wel zo had moeten zijn. Zowat alle aankomende titels die men in de catalogus heeft zitten hadden oorspronkelijk rond het einde van 2009 moeten uitkomen, maar zijn stuk voor stuk doorgeschoven naar volgend jaar.

In een conference call omtrent de financiële status van Take-Two (die er niet zo heel goed uitziet) liet CEO Ben Feder weten dat de uitgever haar vier grote titels binnen de eerste zes maanden van 2010 zal lanceren. "We zijn voortdurend aan het kijken welke datum optimaal is voor het uitbrengen van onze spellen. Momenteel ziet het ernaar uit dat we geen enkele game voor 31 januari 2010 naar de winkels zullen verschepen," aldus Feder.

De vier titels waarover men het tijdens de conference call had zijn Max Payne 3, BioShock 2, Mafia II, en Red Dead Redemption. Die laatste twee spellen kregen we te zien op de GamesCom te Keulen en natuurlijk schreven we zowel een preview rond de maffiapraktijken als de avonturen in het Wilde Westen.

Verder laat Feder weten dat verschillende studio's die onder de paraplu van Take-Two vallen aan het experimenteren zijn met de camera-based motion-sensing technology van Sony (beter bekend als The Magic Wand die we te zien kregen op de E3). Verder in detail ging de man spijtig genoeg niet.

Men vroeg tijdens de vergadering ook naar de status van LA Noire, de aankomende film noir game van ontwikkelaar Team Bondi. Feder liet weten dat het spel "nog steeds in ontwikkeling is" maar dat er momenteel "geen aankondiging omtrent het spel" gemaakt kon worden. Toch gaf de man toe dat hetgeen hij tot nu toe te zien had gekregen er "erg spannend en innovatief" uitzag.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties