Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"3DS verkoopt 5 mljn. keer voor maart"

Analist houdt natte vinger in de lucht.

EEDAR analist Jessi Divnich verwacht dat Nintendo vijf miljoen 3DS-systemen zal verkopen voor maart 2011. Dat is een gedurfde uitspraak aangezien 'ergens voor maart 2011' het dichtst bij een releasedatum is dat Nintendo tot nu toe gegeven heeft voor het systeem. Divnich voorspelt dan ook dat Nintendo zijn nieuwe handheld zal uitbrengen in november, en dat in minstens twee werelddelen.

"Van Nintendo's verwachtingen van de DS-verkoop in 2010 leid ik af dat Nintendo 5 miljoen exemplaren van de DS verwacht te verkopen voor maart 2011. Als we de cijfers van de DS, die ook vijf miljoen keer verkocht was in maart 2005, erbij nemen, kunnen we ervan uitgaan dat Nintendo de 3DS in minstens twee werelddelen zal uitbrengen in november 2010."

De 3DS is de projectnaam van Nintendo's volgende handheld, een Nintendo DS die 3D-beelden zal kunnen tonen zonder dat de gebruiker een brilletje moet dragen. De technologie wordt momenteel al gebruikt in Japanse GSM's.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties