Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3DS lijdt onder Black Screen of Death

Nintendo: "download de nieuwe update."

Windows-gebruikers kennen ongetwijfeld het Blue Screen of Death, Xbox 360 spelers hebben een heilige schrik voor de Red Ring of Death en met de 3DS kan een nieuw stuk hardware aan dit lijstje van 'onelegante crashers' toegevoegd worden.

Op allerlei fora wordt door gebruikers namelijk melding gemaakt van de zogenaamde Black Screen of Death. Hierbij stopt de handheld met werken en verschijnt er een boodschap in het wit die de gebruiker aanspoort een keer herop te starten. Deze oplossing lijkt evenwel niet voor iedereen te volstaan, andere mensen laten dan wel weten dat het herformatteren van hun SD-geheugenkaart komaf maakte met het probleem. Het crashen lijkt niet veroorzaakt te worden door een specifieke game.

Nintendo reageerde intussen en zei weet te hebben van het probleem. Ze raden iedereen die met het probleem te maken krijgt aan om alvast de eerste update voor het systeem te downloaden die op moment van schrijven beschikbaar zou moeten zijn.

Laat het zeker hieronder weten als ook jouw nieuwe 3DS problemen vertoont.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties