Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"3DS gericht op jonger publiek"

zegt EA-topman Peter Moore.

Chief operating Officer (COO) van Electronic Arts Peter Moore ziet de 3DS als een product gericht op 'jongere consumenten'. In hetzelfde interview met Digital Life vertelde hij ook dat hij de komende kerstperiode als een cruciaal moment ziet voor Nintendo's handheld.

"Het wordt een interessante test voor hen deze kerstdagen. Ik denk dat we allemaal wel hopen dat het een fantastisch kercadeau zal zijn. Ik denk dat het voor het grootste deel gericht is op de jongere consument."

Dat zegt hij ondanks het feit dat er een hoop 3DS-games voor tieners en volwassenen in aantocht zijn zoals Resident Evil: Revelations en Metal Gear Solid: Snake Eater. Veelzeggend is wel het feit dat EA momenteel maar twee nog te verschijnen games klaar heeft staan voor de 3DS: Sims 3: Pets en Need for Speed: The Run. Die eerste verschijnt deze week nog, NFS in november. Daarna heeft EA vooralsnog niets gepland voor de handheld.

Ondanks deze game blijft 3DS voor het jongere publiek vindt Peter Moore.

"We blijven ernaar kijken," had Moore daarop te zeggen. "We hebben FIFA op 3DS uitgebracht. In de VS hebben we Madden gedaan. Zoals elk platform hopen we er het beste voor en zullen we alles in het oog houden. Zodra we kansen zien, zullen we nieuwe content brengen of zelfs enkele van onze grote merken op de 3DS lanceren."

Moore mag dan wel wat afstandelijk staan tegenover de 3DS, de Wii U ziet hij helemaal zitten. Het extra scherm vindt hij 'fascinerend' omdat "[EA] veel games maakt waarbij spelers strategiën moeten uitwerken die je niet kunt zien op het grote scherm", waarbij hij hoogstwaarschijnlijk refereert naar games als Madden waarbij je voor de start van elke play een tactisch plan moet opzetten.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen