Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3DS gelanceerd in Japan

Wachtrijen en onderbevoorrading.

Het is bijna zover. Binnen enkele weekjes kunnen ook wij aan de slag met de nieuwe handheld van Nintendo. Maar Japanse gamers mogen nu al de 3D technologie in zakformaat uittesten.

Voor de launch in Tokyo stonden maar liefst 750 mensen in een lange wachtrij om hun handheld te bemachtigen. Wel moesten heel wat klanten teleur gesteld worden, aangezien de overgrote meerderheid van de consoles al op voorhand besteld waren. Grote winkelketens kregen slechts een kleine voorraad, wat leidde tot heel wat teleurgestelde gamers.

De 3DS lanceert met enkele titels, zoals Pro Evolution Soccer 3DS, Super Street Fighter IV 3D Edition, Samurai Warriors: Chronicles, Bust-a-Move Universe, Nintendogs + Cats, Ridge Racer 3D, Combat of Giants: Dinosaurs 3D, en Professor Layton and the Mask of Miracle.

Nintendo verwacht dat de 3DS vier miljoen keer over de toonbank zal gaan tegen het einde van de maand. In vergelijking met de vorige DS, die 145 miljoen eenheden wereldwijd verkocht sinds december vorig jaar.

Bij ons zal de 3DS op 25 maart in de winkelrekken liggen. Of toch voor een heel korte tijd, als het Japanse succes zich ook bij ons vertaalt. De prijs van de 3DS zal rond de 250 euro's liggen.

Getagged als

Reacties